Отговорност за един здрав свят

Д-р Нидзвецки  - биография

Д-р Александра Нидзвецки, член на управителния съвет на Фондацията за здраве на д-р Рат, изпълнителен вицепрезидент и вицепрезидент по изследователската дейност в корпорация „Матиас Рат”.

Д-р Нидзвецки получава докторската си степен по биохимия от Варшавския университет в Полша.

Д-р Нидзвецки провежда изследвания в областта на клетъчния метаболизъм, генетика и молекулярни механизми на стареенето в различни академични институции в САЩ и други страни и е била начело на изследователски екипи и факултети в Университета Рокфелер в Ню Йорк, Университета на Торонто (Канада), Варшавския университет (Полша) и Института на Линус Паулинг в Калифорния..

В научната си кариера д-р Нидзвецки, която е работила заедно с двама носители на Нобеловата награда (Дж. Еделман и Л. Паулинг), е била вдъхновена от идеите на д-р Рат, които са били средство за изместване на фокуса към хранителните вещества и сърдечно-съдовите заболявания. Тя започва съвместни изследвания с д-р Рат в Института на Линус Паулинг в Калифорния и го наследява като Директор на сърдечно-съдовите изследвания в института. Тя се присъединява към фирмата на д-р Рат за изследване и развитие в областта на клетъчната медицина веднага след създаването й.  

Д-р Нидзвецки е работила с д-р Рат около 10 години в областта на изследванията и разработките. В допълнение, тя участва в различни доброволни дейности, включително Фондацията за здраве на д-р Рат.

В кариерата си Александра печели награди и стипендии за изследванията си за биохимичната връзка между болестта и хранителните вещества. Д-р Нидзвецки има повече от 60 оригинални изследователски статии, публикувани в престижни професионални списания, включително Списание по биологична химия, Артериосклероза и молекулярна клетъчна биология, както и глави от книги и други научни публикации. Тя също е правила много научни и публични презентации в САЩ и на различни международни събития.  

Тя е член на Американския колеж по хранене, съредактор на Съобщения за клетъчното здраве и член на редакторския екип на списание „Здрави и натурални”. Научните статии на Д-р Нидзвецки са били публикувани в много специализирани списания като Полезни храни, Жив и Здрави и натурални.

Тя е член на Американската сърдечна асоциация, Американска асоциация на жените медици, Съвет за артериосклероза и Американска академия за напредък на науката. 

Научни публикации на д-р Нидзвецки:

Повече информация

Важни речи от д-р Нидзвецки:

Нов научен успех за рака и аритмията (2002)
Доклада зa изследване върху рака (2001)
Женското здраве (2001)

Инструменти: