Отговорност за един здрав свят

Язовирната стена на “бизнеса с епидемията СПИН” се пропуква

Нови открития от две академични институции в Хамбург и Хайделберг, Германия, публикувани през май 2009 в “Публикации на Националната академия на науките, на САЩ”, че екстракти от зеления чай могат да спрат HIV вируса могат да изненадат много хора, но не и нас.

Изследователите от тези институции са публикували научни доказателства, че епигалокатехингалат (EGCG) – естествен компонент на зеления чай, може да се използва като ефективен агент срещу ретровируси, за да намали половото предаване на HIV. Изследването показва, че EGCG може да неутрализира малък протеин (пептид), съдържащ се в човешката сперма, който предизвиква инфекцията с HIV вируса. Този пептид може да повиши инфекциозността на HIV, като формира мрежа от фибрили, които могат да уловят вируса и да го закрепят на повърхността на клетките-мишени, като по този начин повишат заразяването на тези клетки.

Изследователите са открили, че в присъствието на EGCG такава мрежа от влакна не може да се оформи и така се потиска способността на вируса да зарази клетките. Учените предполагат, че EGCG може да се предписва като компонент на противомикробни агенти, например при вагинални кремове. Тъй като EGCG е много стабилен в киселинна среда, каквато е вагиналната, може да се използва за унищожаване на HIV вируса в семенната течност и за спиране разпространяването му.

Ефективността на EGCG срещу HIV от този доклад не е нещо ново. Това е известно от по-ранни научни публикации. Германските учени просто предоставят повече информация за възможните механизми, чрез които EGCG предотвратява HIV инфекцията.

Нашите собствени изследвания с хронично инфектирани с HIV клетки показват, че екстракта от зеления чай има и друг ефект: потиска производството на вируса в клетките. Потискането може да се подобри чрез комбинирането на екстракта с аскорбинова киселина и други нутриенти като лизин. Нашият подход излиза извън ефекта от отделните нутриенти, както е представен в германското изследване. Ние въведохме принципа на биологична синергия, което дава възможност за постигане на по-добри физиологични ефекти с по-ниски дози нутриенти и запазване на метаболитния баланс – основата на функцията на всички здрави клетки.

Също така EGCG не е единствения ефективен нутриент в борбата с HIV. Различни изследвания, проведени преди 2 десетилетия също документират, че витамин C и N-ацетилцистеин могат да спрат много метаболитни етапи, свързани с HIV и неговото размножаване в клетките. Работата, която доказва ефективността срещу HIV на витамин C, е проведена през 1990 от д-р Раксит Джаривала и неговия екип и е потвърдена от Нобеловия лауреат Линус Паулинг. Изследвания за потенциала на N-ацетилцистеин в борбата с HIV са били публикувани и в началото на 90-те в Станфордския университет в Калифорния.

Всички тези и много други открития, които предизвикват фармацевтичната медицина и бизнеса с лекарства срещу ретровируси (ARV) бяха игнорирани от класическата медицината две десетилетия. Нещо повече, пионерите от тези изследвания бяха подложени на груб натиск от фармацевтичното лоби, подкрепящо патентованите лекарства за химиотерапия в борбата със СПИН. В резултат на тази опозиция, милиони пациенти със СПИН умират ненужно, а стойността на токсичните антиретровирусни лекарства (ARV)  притиска икономиките на много страни, особено в третия свят.

Какво може да ускори изследването на EGCG във връзка със СПИН?

Публичността, която обкръжаваше нашата работа в Южна Африка и документирането на значимите ползи за здравето на микронутриентите (включително EGCG) при почти 1000 пациенти, страдащи от HIV/СПИН, имаше за цел да атакува д-р Рат, неговите открития и да дискредитира нашата работа. Това не стана, но вместо това отключи интерес към естествените опции за борбата със СПИН. (За да прочетете нашата Програма за обществено здраве в Южна Африка, кликнете тук).

Науката не напредва ако се следват догмите, а чрез предизвикателства и идеи, които подтикват към търсене на отговори и истини. Откритията на германския изследователски екип просто потвърждават тезата на екипа на д-р Рат за естествен контрол на СПИН епидемията, известна и оповестявана от години.

Те  също потвърждават възможностите на естествените вещества като полифенолите в допълнение към витамините, минералите и много други нутриенти в защита на нашето здраве. Тези ползи за здравето могат са бъдат постигнати без риск от токсични странични ефекти, присъщо на фармацевтичните лекарства. Това и много други изследвания потвърждават, че фармацевтичния бизнес, движен само от печалбата, не успява да даде новаторски и ефективни решения за здравето; вместо това просто се е скрил в средновековна крепост, защитава богатството си и спира прогреса, който ще обезсмисли неговото съществуване..

Как можете да промените бъдещето на медицината

Ще намерят ли най-накрая изследванията за EGCG практическо приложение в борбата с HIV? Ще се използва ли екстракта от зелен чай в борбата с други заболявания, за които вече е доказано, че са ефективни? Колко хора са запознати с документацията за ползите от хранителната синергия при рак, сърдечни болести, СПИН и други проблеми?

Ние не можем да разчитаме на нашите учени от Германия или от други страни и институции да се борят с фармацевтичния “бизнес с болести”. Сега, когато вече имаме необходимите научни средства да променим бъдещето на медицината, имаме нужда от вашата помощ.

По-специално, необходимостта от обективно здравно обучение е най-важна. В това отношение нашата кампания Азбука на световното здраве (WHA) е ключово средство и ние ви предизвикваме да я споделите с много хора. Защото  милиони хора по света не знаят, че последните пробиви в изследването на витамините показват, че хроничния недостиг на микронутриенти е най-честата причина за най-разпространените днес болести. По този начин елиминирането на неграмотността по отношение на тези основни факти за здравето е предпоставка за спечелване на войната със сърдечно-съдовите болести, рака, СПИН и други болести.

Също така всеки трябва да знае фактите за:

Като разпространявате научни факти по тези въпроси и в същото време осъзнавате съществуването на безопасни и ефективни алтернативи на фармацевтичните лекарства, можете да спасите милиони хора.

Всички подробности за всички наши кампании и свързани сайтове можете да намерите на нашата страница с линкове. Моля, разпространявайте тези знания сред вашето семейство, приятели и колеги.

Бъдещето на медицината е във вашите ръце!

Инструменти: