Отговорност за един здрав свят

Изкореняване на рака с природни средства

Всички човешки клетки са обградени от колагенови фибри и съединителна тъкан. За да растат, здравите клетки трябва да разкъсат тази допълнителна клетъчна бариера, която ги ограничава. Този процес е важен за живота и поради тази причина, клетките произвеждат и отделят различни ензими, които смилат компонентите на съединителната тъкан, включително колаген и еластин.

Научете повече за клетъчното здраве

Важно е тези ензими, наречени матрични металопротеинази или MMP, да бъдат регулирани от комплект активатори и инхибитори, така че целостта на съединителната тъкан да не бъде никога нарушавана.

Прекомерното разкъсване на съединителната тъкан съпровожда патологията и когато това разкъсване е налице, микробите на инфекциозните ракови клетки (включително вирусите) могат да навлязат в тъканта. В крайни случаи, като при рака, прекомерното производство на храносмилателни ензими и разкъсването на колагена  и съединителната тъкан от раковите клетки са опасните механизми, чрез които тези клетки навлизат и се разпространяват в други органи.

В книгата си от серията за Клетъчното здраве "Рак", д-р Рат документира научното си откритие, че някои хранителни вещества, включително L-лизин, са мощни природни инхибитори на ензимите, поглъщащи колагена. Това неговото откритие поставя д-р Рат на пътя за разгромяване на тази опустошителна болест.

Разпространението на рака може да бъде контролирано

В лабораторията на д-р Рат учените са провели изследване с живи клетки, за да предоставят отговори на различни въпроси. След като веднъж са разбрали механизма на метастаза на раковите клетки, се появява един критичен въпрос, на който учените на д-р Рат търсят отговор: Как биха могли по естествен път да спрат нахлуването на ракови клетки в колагена и съединителната тъкан чрез подсилване възможностите на тялото да се справи с болестта?

В търсене на този отговор изследователите провеждат експеримент, за да разследват способността на раковите клетки да се хранят с колаген и после да разработят метод за контролирането на този процес. За тази цел изследователите използват специфични шишенца с частички колаген, сходен на този, който обгръща клетките в тялото. В горната част на някои шишенца те поставят ракови клетки с хранителни агенти. В горната част на други шишенца те слагат ракови клетки без хранителни агенти. После виждат коя група ракови клетки смила храносмилателната мембрана и слиза до долната част на шишенцата.

Резултатите от експеримента са забележителни. Една несложна комбинация от нутриенти спира раковите клетки от навлизане в колагеновата матрица!

Най-мощната комбинация съдържа витамин C, аминокиселините L-лизин и L-пролин и полифенолна фракция на зеления чай, известна като епигалокатехингалат (EGCG).

Научни публикации за нутриентите и рака
Научете повече за клетъчното здраве

Инструменти: