Отговорност за един здрав свят

Движение за живот!

Реч на д-р Рат,
Керкраде, Холандия
4 април 2009

Speech by Dr. RathТази седмица всички ние станахме свидетели на конференцията на Г-20 в Лондон, колко жестока е глобалната битка между статуквото и силите на промяната.

Статуквото, представено от инвестиционен бизнес за много билиони на нефтохимическата и фармацевтичната индустрия (накратко петролния и лекарствения картел) се представлява от настоящите политически поддръжници Никола Саркози (Франция) и Ангела Меркел (Германия).

Силите на промяната на срещата на Г-20 се ръководят от президента на САЩ Барак Обама, който току що встъпи в длъжност с ясен мандат да сложи край на тиранията на петрола и да го замени с възобновяеми източници на енергия.

Диспута на Г-20 не е в преди всичко за справяне с икономическата криза. На карта е заложен много по-голям проблем за картела и поддръжниците му. На карта е заложено самото оцеляване на бизнеса с петрол, в който са инвестирани много билиони долара

Не е нужно да сте икономист, за да разберете какво ще стане, ако при новата американска администрация автомобилния град Детройт започне масово производство на водородни коли - това са коли, които използват водата като енергия. Когато това се случи, хората по света ще разберат, че същата тази енергия от водата може да отоплява домовете им, да осветява градовете им и да захранва обществения транспорт.

Водородната енергия не е нова. Всяко растение, всяко животно и всяка клетка в човешкото тяло използва тази форма на енергия за снабдяване с биологична енергия. Нещо повече, преди 40 години първите хора, достигнали луната са използвали водородна енергия за ракетите Аполо.

Преминаването от епохата на въглеродна енергия (петрол) към водородна енергия (вода) ще реши енергийната криза на планетата за всички бъдещи поколения.

Ако хората на Америка и новото правителство успешно започнат този преход, това неизбежно ще сложи край на световната зависимост от нефта – както и на неограничените печалби за Рокфелер и другите петролни барони.

Овен икономическите последици от този преход ще има още големи политически промени. Хората по света вече се събуждат за отрезвяващия факт, че енергията не е единствената сфера, където тяхната неграмотност е била предпоставка за експлоатация.

Милиони хора ще се присъединят към нашата мисия, която ни събра заедно на тази среща – нуждата от победа над унищожителните последствия от фармацевтичния  “бизнес с болести.”

Картела знае, че когато двете основни икономически основи – петрола и лекарствения бизнес  – бъдат разпознати от милиони хора като измама, тяхното господстване над тази планета ще свърши. Никаква измама от такава величина не може да оцелее в демократичното общество. Единственият начин за продължаване на тези измамни бизнес модели е при глобална диктатура.

През пролетта на 2009 глобалния план на картела лежи пред нас и всеки може да го види:

Глобална диктатура, водена от ключовите картелни нации Франция и Германия, готови да използват всякакви икономически, политически и дори военни средства, включително използването на френски ядрени оръжия, за да затвърдят господството на нефтения и фармацевтичен картел. Под предлог, че се борят с икономическата криза Саркози и Меркел надават вик за “световно икономическо правителство.” Това което имат пред вид обаче, е създаване на първата стъпка към световна диктатура от името на интересите на тези, които са им дали властта – петролния и фармацевтичен картел. Това беше основата на битката тази седмица на Г-20 между статуквото и силите на промяната в лицето на президента Барак Обама.

Трябва да разберем този критичен момент в историята на човечеството. Трябва да разберем, че битката между хуманността и силите на злото е стигнала нова кулминация. Да видим опасността на ситуацията не е само наша отговорност.

Трябва също много добре да разберем преходната сила и спиращата дъха възможност на този момент в историята. Трябва да променим фокуса на нашите усилия, да разпознаем нашите съюзници и на подновим нашия ангажимент към голямата ни цел “Здраве за всички до 2020.”

Изкореняване чрез образование

Първо нека погледнем мащабите на задачата, която лежи пред нас в следващите години.

През 18-ти век английският лекар Джеймс Линд открил, че болестта на моряците скорбут може да се избегне и дори лекува с помощта на лимонов сок. Това откритие в края на краищата спасява живота на десетки хиляди моряци.

Louis PasteurЕдин век по-късно френският химик Луи Пастьор открива, че епидемиите не са проклятие от небето, а се причиняват от микроорганизми. Това откритие проправя пътя за развитие на ваксини срещу бяс и други инфекциозни болести и помага за спасяването на живота на  няколко милиона души.

Тези открития били наистина големи успехи за медицината и прогреса на обществото. Те обаче изглеждат дребни в сравнение с размерите на задачата, която лежи пред нашия съюз за здраве. Нашата цел не е да се контролира една болест или група болести.

Нашата задача е значително намаляване и възможно изкореняване на най-често срещаните днес болести. Най-важните от тях са: инфаркти, удари, високо кръвно налягане, сърдечна недостатъчност, аритмия, диабетни проблеми с кръвообращението, рак, остеопороза, имунна недостатъчност и други. Тези болести са отговорни за около  80% от всички смъртни случаи в днешния индустриализиран свят.

Нашата задача е огромна: трябва да спасим живота на десетки милиони хора.

Направени са научните открития, с които да постигнем тази цел. Природните субстанции, необходими за превенция и контрол на тези болести са налице. Единствената пречка за постигане на тази цел и спасяването на милиони хора е един фактор: грамотност.

Трябва да разберем, че здравната неграмотност е основната причина за съществуването на болестите днес. Здравното обучение ще спре тази неграмотност и ще проправи пътя за унищожаване на болестите. Накратко: образованието е равно на изкореняване на болести.

През последните две десетилетия вече допринесохме за прекратяване на “неграмотността” за много болести, както и невежеството за истинската природа на фармацевтичния бизнес с болести.

В следващата част от моето изказване ще осветя някои от “невежествата”, които преобладават от десетилетия (дори векове)  и които могат да бъдат победени с образование.

Край на здравната неграмотност за сърдечно-съдовите заболявания

От векове хората на нашата планета умират от сърдечно-съдови проблеми. През 20-ти век обаче тези болести стигат епидемични пропорции, като отнемат живота на всяка втора жена и мъж в Европа и останалия индустриализиран свят.

Когато болестите, като сърдечно-съдовите, достигнат епидемични размери, има две възможни причини: първо, причината за болестта не е известна и няма ефективна терапия.

Второ, хората се държат неосведомени за истинската причина на болестта, като предпоставка да се запазят пазарите за патентовани лекарства.

Това невежество за сърдечно-съдовите болести свърши през 1991. В две научни публикации [1], [2], обобщих нашето ново разбиране за тези болести. Първи подкрепи тези открития моя колега и приятел Линус Паулинг.

За първи път човечеството получи отговори на най-основните въпроси за здравето, които бяха отворени във връзка с убиец номер 1 в индустриализирания свят:

Тези открития сложиха край на ерата, където атеросклеротичните плаки в артериите бяха удар на съдбата. Натрупването на тези плаки (причината за сърдечните инфаркти и удари) става предсказуема реакция на нашето тяло към нарастващата нестабилност на кръвоносните съдове поради витаминен недостиг.

» http://www.why-animals-dont-get-heart-attacks.org

Natural Disappearance of Coronary Artery PlaqueЧетири години по-късно, през 1996 г. предоставихме първото клинично доказателство, че приема на витамини може да спре и в някои случаи да обърне натрупването на атеросклеротични плаки в коронарните артерии на пациентите.

За първи път в историята на медицината естественото изчезване на плаки от калций в човешките коронарни артерии беше документирано със снимки.

Днес, почти две десетилетия след вдигане булото на невежеството относно сърдечно-съдовите заболявания, 15 милиона хора продължават да умират всяка година от тези проблеми.

Толкова е населението на Ню Йорк и Лондон общо или на Хонг Конг и Мексико - тези милиони изчезват всяка година от болести, които могат да бъдат овладени. Тези хора са жертва на фармацевтичния бизнес с болести, който подхранва ненаситната им алчност с живота и здравето на техните жертви.

За да останат на пазара сърдечно-съдовите заболявания, тази индустрия поддържа армия от лобисти в медицината, медиите и политиката. Те са “портиерите на здравното невежество.”

Днес сме заедно, за да подновим ангажимента си за обучение и да победим  тези сили на алчност и смърт с нашите послания за здраве и живот.

Край на здравното невежество за рака

От десетилетия портиерите на невежеството крият от хората истинската причина за рака. Невежеството за рака е предпоставка за запазване на болестта на пазара на  токсични лекарства за милиарди долари, лъжливо наречена “химиотерапия”.

За разлика от другите болести, през десетилетията рака стратегически се използва  като психологически инструмент за подчиняване хората на планетата на безскрупулния  бизнес с болести. В резултат на тази стратегия диагнозата “рак” все още се приема като “смъртна присъда.”

Пазара на токсичната химиотерапия е перфектен пример за стратегическото разрастване на болестта с помощта на фармацевтичната индустрия.

Пациентите с рак, под заплахата от “смъртна присъда”, приемат преливането на токсични химикали в телата си като набедена  “терапия.” Поради изключителната токсичност на тези химикали към милионите клетки в тялото, най-често срещания страничен ефект от лекарствата за химиотерапия е появата на нови тумори в тялото.

Тези нови тумори са предизвикани от химиотерапията. Победителите и губещите от тази порочна стратегия са известни: милиони пациенти с рак подхранват безкрайната алчност на компаниите с живота и здравето си.

Този безсрамен бизнес с рака функционира само при едно условие  – обществеността трябва да не знае за алтернативите.

Най-накрая, през 1992 г. завесата на невежеството беше вдигната и за рака. След публикации за нови начини за естествен контрол над рака рака вече не е смъртна присъда.

Естественият контрол над рака се основава на следните факти:

Естественото блокиране на тези ензими напр. чрез аминокиселината лизин и други микронутриенти, позволяват естественото блокиране на ракови клетки и метастази.

» http://www.drrathresearch.org/sci_discoveries/cancer.html

Беше ясно, че с прилагането на това познание рака вече няма да е смъртна присъда и може някой ден да бъде непознат.

В центъра на повдигане булото на невежеството за рака са ензимите, които поглъщат колагена, също наречени колагенази или металопротеинази.

Познаването на тези ензими е толкова строго пазена тайна, че в най-използвания медицински учебник “Принципите на Харисън за вътрешна медицина” дори не се говори за ензимите, когато се преподават елементарни процеси като “овулация” на бъдещото поколение доктори.

Natural disappearance of brain tumor - and still alive todayКлиничните потвърждения не закъсняха. Тази снимка на мозъчен тумор, който изчезна по естествен път, е един от многото случаи, които доказват, че научната концепция, оповестена през 1992 за възможността на естествен контрол на много тумори днес е реалност.

Днес повече от 7 милиона души (това е населението на Лондон или Токио) все още умират от рак. Нашата задача е да сложим кай на невежеството за тази болест и да спасим десетки милиони хора.

Край на невежеството за СПИН

След като невежеството за рака остана необезпокоявано в продължение на десетилетия фармацевтичния бизнес с болести беше поощрен да открие нови пазари, този път в развиващия се свят.

За последните две десетилетия те изградиха пазар за много билиони долари с лекарства за СПИН в Африка и развиващия се свят.

Точно както при епидемията с рака, фармацевтичния картел заблуждава милиони пациенти  с измислени имена. В случая със СПИН те кръстиха токсичните си химикали “антиретровирусни” лекарства (АРВ), като създават грешното впечатление, че тези токсични лекарства могат да лекуват вирусни инфекции.

Маркетинговата схема при СПИН е точно копие на бизнеса с рак. Те дори използват същия трик като при рака, за да създадат нарастваща спирала от болести: рекламиране на токсични лекарства, които причиняват имунна недостатъчност, която първоначално са обещали да лекуват. 

През последните 5 години успяхме да разкъсаме булото на невежеството и над тази болест.

Ето фактите за фармацевтичния бизнес със СПИН епидемията.

Законът задължава производителите на АРВ лекарства да предупреждават пациентите, че техните лекарства не лекуват СПИН и че дори причиняват имунна недостатъчност.

За да се укрие тези отрезвяващи научни факти, фармацевтичния картел плаща на огромна армия лобисти в медицината, медиите, политиката и дори сред холивудските звезди, за да обърнат научните факти с главата надолу и да предлагат токсичните АРВ лекарства като “животоспасяващи” в битката със СПИН.

Има още за бизнеса с АРВ лекарства. Те са перфектно средство за някогашните колониални сили, а именно Великобритания, Франция, Германия и други да държат развиващия се свят в задушаваща икономическа зависимост.

В Африка и другите бедни региони, картела финансира стотици организации, налагащи АРВ лекарствата, които оперират под прикритието на благотворителността. Тези организации получават пари от картела, за да накарат правителствата на развиващите се страни да изразходят милиарди долари за внос на токсични лекарства, които в крайна сметка ще унищожат тяхното население.

» http://www.end-aids-business.org/

Има и още шокиращи факти за бизнеса с АРВ лекарства. През 1974 г. Хенри Кисинджър, по това време Държавен секретар на САЩ, Съветник по националната сигурност и “човек на Рокфелер”, издава политически документ наречен NSSM 200, в който се предупреждава, че пренаселването в развиващия се свят представлява една от най-големите стратегически заплахи за националната сигурност на САЩ.

» www.nt-2.org/nssm200

С други думи, ако индустриализираните нации не предприемат енергични мерки за намаляване населението на Африка и други бедни региони, нарастващия брой хора един ден ще поискат място на масата на богатите страни.

Само няколко години по-късно започна СПИН епидемията, последвана от производство и масов износ на АРВ лекарства за Африка и развиващия се свят. Под претекста благотворителност и медицинска помощ за бедните, картела и политическите марионетки стартираха “химическа война” с хората от развиващия се свят.

С помощта на токсичните лекарства и приказката, че лекуват СПИН, картела организира “фармацевтичен геноцид” сред най-бедните в света, защото картела не иска да сподели богатството си.

За да се влошат нещата Г-8 и ЕС (Брюксел) финансират този геноцид с милиардите на данъкоплатците – вашите пари. На срещата в Германия през 2007 Г-8 приеха програма за повторна колонизация на африканския континент, включително планове за отнемане функциите на независимите правителства и замяна с марионетките на фармацевтичния картел.

Първите правителства, паднали в жертва на този злонамерен план беше правителството на Южна Африка с Президент Мбеки, който се осмели да насърчи система за здравеопазване извън контрола на картела. Първата мярка на организаторите на този опит за преврат с Якоб Зума начело, беше широко отваряне на вратите за масова дистрибуция на токсичните АРВ лекарства.

Край на невежеството на човечеството за истинската природа на фармацевтичната индустрия

През 20-ти век армията от платени лобисти направиха фармацевтичната индустрия да блести като “Ролс Ройс”-а на всички индустрии. Имаше критиката срещу отделни лекарства и някои фармацевтични компании, но хората останаха невежи за измамната природа на фармацевтичния бизнес с болести.

Това се промени на 21 юни 1997. В публична лекция в Градския съвет на Хемниц, Германия описах фармацевтичната индустрия като най-голямата пречка за здравето на хората.

» http://www4.dr-rath-foundation.org/PHARMACEUTICAL_BUSINESS/
The_Chemnitz_Programme/index.htm

На този ден маската на фармацевтичните компании на “Добри самаряни” беше разкъсана и грозната гримаса на бизнеса с болести и смъртта става очевидна за света.

Това публично разобличаване отпуши лавина от книги, експозета и медийни доклади за измамната природа на фармацевтичния бизнес с болести.

Сред критиците са изтъкнати “вътрешни хора” като д-р Марсия Ангел, бивш главен редактор на влиятелното „Списание за медицина на Нова Англия”.

Най-важните закони, които ще унищожат невежеството за бизнеса с болести са следните:

 1. Фармацевтичната индустрия не е индустрия на здравето, а инвестиционен бизнес, отговорен за печалбите на своите акционери.

 2. Превенцията и изкореняването на болести намалява глобалните пазари за фармацевтични лекарства и следователно тази индустрия няма интерес от това и активно се бори срещу това.

 3. Микронутриентите се занимават с клетъчните причини за болестите. Като се предотвратяват болестите от корена, този натурален, непатентован подход заплашва пазарите за милиарди и спира разширяването на инвестиционния бизнес с болести.

Фармацевтичната индустрия, една от най-големите инвестиционни индустрии в света, е разобличена в организирана измама: тя обещава здраве, но доставя болести и се подхранва чрез тази глобална измама.

» http://www4.dr-rath-foundation.org/The_Hague/bwdcritical.htm

С разкриването на тази измама инвестиционния бизнес с болести загуби всякаква моралната база и правдоподобност. Сега е само въпрос на време хората по света да прекратят този неморален бизнес модел и да поставят здравеопазването под контрола на обществото.

» www.nuremberg-tribunal.org

Няма никакво съмнение, че хората по света ще държат създателите, незаконно забогателите и лобистите на бизнеса с болести отговорни за престъпленията срещу човечеството, извършвани десетилетия наред. Също няма никакви съмнения, че хората ще искат международен съд за тази цел, подобен на Нюрнбергския военен трибунал.

Край на невежеството за петролния и фармацевтичен картел като архитект на световните войни

В продължение на много десетилетия историческите книги се опитват да ни “продадат” версията, че Първата и Втората световна война са катастрофи в историята. Вярвахме, че смъртта на 100 милиона души и последващото разрушение на много европейски страни са предизвикани от германски император-мегаломан (1914) и диктатор-психопат (1939).

Това невежество, продължило повече от половин век, сега също свърши. Получихме повече от 40 000 страници исторически документи от Нюрнбергския процес срещу директорите на Байер (Bayer), БАСФ (BASF), Хьохст (Hoechst) и други членове на картела ИГ Фарбен (IG Farben) и ги издадохме в интернет.

» www.profit-over-life.org

Тези архиви недвусмислено доказват, че:

 1. Втората световна война е била стратегически планирана, финансирана и организирана от името на Байер, БАСФ и Хьохст и други членове на скандалния картел ИГ Фарбен.

 2. Втората световна война е опит да се покорят примамливите световни пазари за химикали, фармацевтика и нефтохимия. Картела ИГ Фарбен инвестира в издигането на нацистите до политическа власт и активно подкрепя тяхната подготовка за война, в замяна на завземане на химическите индустрии в окупираните от нацистите страни.

 3. По този начин картела се опитва да получи критично предимство в световната конкуренция пред „Стандарт ойл” на Рокфелер и други глобални играчи в тези изключително печеливши пазари на патентовани високотехнологични продукти.

 4. За да планират подробностите за Втората световна война картела и нацистите сформират специален офис в Берлин, заблуждаващо наречен “Офис на 4-годишния план” под ръководството на Гьоринг и директора на картела Карл Краух.

 5. В плана си за следвоенна Европа под ръководството на коалицията между нацисти и картела, патентите били ключови и легални икономически средства за контролиране на световните пазари на химикали лекарства и други високотехнологични продукти на картела и икономиките на завладените страни.

Десетки хиляди страници исторически документи от Нюрнбергския съд срещу военнопрестъпниците Байер, БАСФ Хьохст сега са налични в интернет за училища, университети и обществото и десетилетията невежество за истинската причина за Втората световна война завинаги е прекратено.

Край на невежеството за петролния и фармацевтичен картел като създатели на концентрационния лагер в Аушвиц (Освиенцим)

Шест десетилетия ни караха да вярваме, че Аушвиц е концентрационен лагер, случайно построен от нацистите край град Аушвиц в южна Полша.

Сега и това незнание свърши. Нюрнбергските досиета показват:

 1. Град Аушвиц (на полски Освиенцим) в Горна Силезия - регион, богат на минерали е избран от ИГ Фарбен за построяване на ИГ Аушвиц – най-голямата промишлена фабрика във военна Европа на площ 24 кв. км. Плановете са за производство на синтетичен бензин и каучук за завладяване на останалата част от Европа и Азия.

 2. Концентрационният лагер Аушвиц не стана световноизвестен символ на смъртта по стечение на обстоятелствата. Той беше преднамерено разширен във фабрика с робски труд, хора на разположение и смърт заради ИГ Фарбен и неговата фабрика наблизо, построена изключително с робски труд от концентрационния лагер.

 3. Смъртоносните медицински експерименти върху хиляди невинни жертви лагерници не са били развлечение на нацистките лекари-психопати, но изследвания по договори със затворници, използвани като “човешки морски свинчета” за целите на най-големите тогава фармацевтични компании: Байер и Хьохст. Повечето тествани лекарства при тези експерименти са спадали към новата категория патентовани фармацевтични лекарства. Тяхното име е “химиотерапия”!

 4. Фабриката на смъртта в Аушвиц, финансирана от най-големите фармацевтични компании за времето си, е била люлка за многомилиарден пазар на токсични лекарства за химиотерапия, предлагани от същите компании днес на десетки милиона болни от рак и СПИН.

» www.profit-over-life.org

Трябва да се обърнем към отрезвяващия факт, че Аушвиц не е края на геноцида на фармацевтичния картел, това е само началото.

Край на невежеството за петролния и фармацевтичен картел като архитекти на “Европейски Съюз” със столица Брюксел

Докато политическите и военни изпълнители от коалицията на нацистите и ИГ Фарбен бяха осъдени в Нюрнберг, истинските престъпници, директорите на ИГ Фарбен скоро бяха освободени от затвора и възстановени на най-високи позиции в германската индустрия, като незабавно започнаха да планират следващото завоюване на Европа, този път с помощта на Брюкселския ЕС.

Вече 50 години ни казват, че идеята за Брюкселски ЕС е основата за демократично бъдеще на този континент. Сега и това невежество беше прекратено.

Историческите документи, излезли за първи път чрез нашата фондация доказват жестоката реалност:
 1. Планът за ЕС е почти точно копие на плановете след Втората световна война за покорена Европа под контрола на коалицията между нацистите и ИГ Фарбен.

 2. Тези планове за европейска икономическа супер сила са публично дискутирани от фашистките министри Рибентроп, Фрик и дори самия Хитлер.

 3. Изпълнителните нива на ЕС днес следват модела на “Офиса на 4-годишния план” на нацистите и ИГ Фарбен – подбрани група технократи, които не подлежат на демократичен контрол.

 4. Европейският парламент има много малка, почти никаква власт да инициира закони. Той служи единствено като смокиново листо за прикриване на злоупотребите на петролния и фармацевтичен картел от страна на ЕС в ролята на диктаторско политбюро.

 5. Така наречения Лисабонски договор “упълномощава” (както през 1933) да се затвърди диктаторското управление на корпоративните интереси и политическите марионетки над милиони хора в Европа за много поколения напред.

» www.eu-facts.org

На този сайт имате възможност да протестирате срещу Лисабонския договор. Насърчавам ви да използвате тази бланка на онлайн протест. Ако искате да видите как действа този протест, през почивката можете да попитате някой от нашите компютърни специалисти във фоайето.

На 13 ноември 2007 в град Аушвиц се състоя историческа среща. Около 30 оцелели от концентрационния лагер първи подписаха проектоконституцията, която се изправя срещу неморалния диктаторски план на ЕС с проектоконституция за истинска демократична “Европа за хората и от хората.”

Тази конституция не е само прокламация. Тя изисква патентите за здраве и живот да бъдат обявени за незаконни. Това е предпоставка за нова Европа, където фармацевтичния картел е лишен от основно средство за контрол на европейските икономики и здравето на хората.

» www.relay-of-life.org

Питам ви, къде в Европа има по-почтени хора от хората, които са гледали смъртта в очите и са оцелели в концентрационните лагери, за да помогнат в начертаване на пътя към нова Европа?

Моля ви да отидете на тази страница и да подкрепите проектоконституцията с вашия подпис и да я обсъдите с вашите приятели и вашата общност.

Като последователно разобличаваме силите на алчност и смърт, от гробищата на бизнеса с болести до полетата на смъртта в Аушвиц и Втората световна война, ние помагаме на човечеството да направи решителна крачка напред.

“Движението за живот” побеждава ерата на смъртта и болестите

От една страна стоят петролния и фармацевтичен картел и техните политически поддръжници, които са готови да заздравят господството им над нашата планета посредством икономически кризи, диктатура и дори войни.

От друга страна стои движението за промяна. Но промяната не е достатъчна.

За да имаме успех трябва да дефинираме нашата цел и трябва да определим ценностите, които ще ни тласкат напред за постигане на тази цел. Има само едно име за такова движение “Движение за живот.”

Само когато се поставим на мястото на хората, оцелели в Аушвиц, само когато се присъединим към редиците на хора като Алберт Швайцер и Мартин Лутър Кинг, само ако уважението към живота стане двигател на нашите действия, само тогава ще можем да победим силите на болестта и смъртта.

Предизвикателството на “Движение за живот” е да преодолее бедите на този преход в историята, като се фокусира върху новия свят, водени от респекта към живота във всички области на обществото и всички ъгълчета на нашата планета.

Във време, когато интересите на петролния и фармацевтичен картел и политическите поддръжници са готови да подпалят света от отчаяние, ние трябва не само да предотвратим това, но и трябва да се приготвим за новия свят.

Как изглежда новия свят?

 1. Това е свят, където най-често срещаните днес болести са непознати.

 2. Това е свят, където енергията от водите в нашите реки и океани задвижват колите, отопляват къщите и осветяват градовете.

 3. Това е свят, където билионите евро, пропилени за петролния и фармацевтичен картел, се пренасочват за борба с безработицата и бедността в индустриализираните нации и глада, бедността и неграмотността в развиващия се свят, като най-накрая се затвори пропастта между богати и бедни.

 4. Това е свят, в който проблемите като глобално затопляне, замърсяване на атмосферата и екологичното неравновесие на планетата се решават с използването на чиста енергия.

 5. Накратко, това е свят, който можем с гордост да предадем на следващото поколение.

Трудно? Невъзможно? Не и ако имате пред вид оцелелите от Аушвиц. 60 години след невероятното си оцеляване от бодливата тел на тиранията, те можеха да погледнат назад към миналото и да останат безучастни. Подкрепяйки създаването на конституцията на нова Европа в символичния град Аушвиц, те направиха точно обратното. Още веднъж, те се изправиха и това имаше значение.

Какъв мощен символ на морална сила! Какъв мощен пример за всички нас да изградим тази нова Европа. Това изисква повече от вашия подпис, затова сте нужни самите вие!

Насърчавам ви да помислите за създаване на “проекти за живот” във вашия живот и вашата общност, за да бъдете пример и да започнете изграждането на тази нова Европа и този нов свят на здраве и живот.

» www.movement-of-life.org

Ние създадохме сайт, който ще бъде задвижван от такива  “проекти за живот”, вашите проекти. Очакваме да направим този сайт с възможности за онлайн разговори, където можете да размените такива “проекти за живот” с други хора по света.

Тъй като спасяването на възможно най-голям брой хора продължава да бъде нашата основна отговорност и тъй като образованието означава изкореняване, ние разработихме първия проект в рамките на Движение за живот Азбука на световното здраве.

» www.wha-www.org

Никога преди човечеството не е било по-близо да свят, в който най-често срещаните болести ще са непознати. Като учени, ние отворихме вратите към този нов свят. Сега всичко е във вашите ръце. Заедно трябва да направим този свят на здраве и живот реалност!

Инструменти: